Omgeving

Huisje 132 - Rust, natuur en avontuur


De Ardennen. Het zogenaamde Belgisch Massief maakt deze streek tot een unieke bestemming op slechts een steenworp afstand van de Randstad (275 km vanaf Utrecht). Uniek op velerlei gebied: van de wilde natuur tot de culinaire Bourgondische tradities, van de imposante citadellen tot de lieflijke dorpjes vol bezienswaardigheden.

Maar ook de indrukwekkende rotspartijen, de uitgestrekte bossen, de snelstromende riviertjes en de majestueuze Maas maken het gebied tot iets uitzonderlijks. Zowel voor wandelaars als voor fanatieke sportievelingen. Kanoën, mountainbiken, abseilen en bergbeklimmen, golfen of paardrijden. Wat uw hart ook sneller doet kloppen, u vindt het in de Ardennen.

Ook op cultureel vlak komt de bezoeker aan zijn trekken: musea, kapittelkerken en abdijen, kastelen, paleizen, opera’s, theaters, muziekconservatoria… Uniek zijn verder: de kuuroorden met Spa en Chaudfontaine, de autosport van topniveau met het circuit van Spa-Francorchamps – door de professionals beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. De Koninklijke Opera van Wallonië en het Filharmonisch Orkest van Luik zijn ook zeker een bezoek waard.

Alle bezienswaardigheden in de regio van Durbuy zijn terug te vinden op de websites van de Toeristische dienst van de streek Toeristische dienst van de streek Ourthe en Aisne, van de Fédération Touristique de la Province du Luxembourg en het Office de Promotion du Tourisme Wallonie-Bruxelles.

Het vakantiepark Sunclass Durbuy is een prima uitvalbasis voor al uw activiteiten. In ons huisje 132 en in de omgeving vindt u rust, natuur en avontuur: alle ingrediënten om van uw vakantie te genieten!

Wat is er te doen: