Sport / Avontuur

Huisje 132 - Rust, natuur en avontuur


Bij de Belgische Ardennen denk je vaak meteen aan buitensport. En terecht, want op sportief gebied valt er genoeg te beleven in de Belgische Ardennen. Van grote hoogte aan een kabelbaantje naar beneden glijden met survival tochten, of rotswanden beklimmen en afdalen? Ook sportievelingen met minder lef komen in dit gebied aan hun trekken: boogschieten, GPS routes lopen, vlotten bouwen en varen, kanovaren over de Ourthe en niet te vergeten mountainbiken door de bossen… In de winter worden de Ardennen omgetoverd tot een waar wintersportgebied waar langlaufen maar ook skiën, snowboarden en sleeën met de kinderen erg leuk zijn om te doen.

Durbuy Adventures/LPM organiseert en faciliteert de meest uiteenlopende outdoor-activiteiten in de omgeving van Durbuy – van kajakken, rotsklimmen, abseilen, tot schattenjacht en death-ride. In samenwerking met LPM organiseert ons vakantiepark een aantal activiteiten tijdens de Nederlandse en Belgische schoolvakanties. U krijgt bij aankomst in ons park een kortingsbon van 10% op de activiteiten die u boekt bij LPM. Meer informatie vindt u hier. Breng ook eens een bezoek aan de Belgische Ardennen en maak er een actieve vakantie van!

Actieve vakantie:

Family on kayaks and canoe tour. Father and child paddling in kayak in a river on a sunny day. Children in summer sport camp. Active preschooler kayaking in a lake. Water fun during school vacation.

Kayak / Kano

Kajakken en kanoën op de rivieren en beekjes in de Ardennen is geschikt voor jong en oud! Op de talloze rivieren die de Ardennen rijk is het vooral in de zomer heerlijk vertoeven. Langs de Lesse, Ourthe en Amblève bevinden zich talloze verhuurpunten waar voor relatief weinig geld kajaks en kano’s gehuurd kunnen worden. Op loopafstand van het vakantiepark op weg naar Durbuy bevindt zich al een kajak/kano vertrekpunt op het riviertje de Ourthe. U vaart dan stroomafwaarts naar een plek waar u dient aan te meren. Vervolgens wordt u met een busje weer naar het beginpunt gebracht.

Sport- Rotsklimmen

Rotsklimmen / Abseilen

Durbuy Adventures biedt deze activiteiten aan onder de namen: Via ferrata en Death-ride. Via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand in een oude roze marmer groeve met verticale kliffen van maar liefst 45 m hoog. Tijdens de tocht kunt u genieten van een adembenemend uitzicht. Death-ride staat voor een sprong van een 40 meter hoge rots met een 100 meter lang touw met een karabijnhaak. Beide activiteiten worden begeleid door gebrevetteerde instructeurs.

happy couple goes on a mountain asphalt road in the forest on bikes with helmets giving each other a high five

Fietsen / Mountainbiken

In de Ardennen kunt u erg mooi  fietsen en mountainbiken door de prachtige natuur. De heuvels, de rivieren, de authentieke dorpjes en de vele kastelen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog maken van iedere fietstocht een hele belevenis. Er zijn in de directe omgeving voldoende interessante fietsroutes om de Ardennen te verkennen. Op een mountainbike fietst u over onverharde wegen en heuvelachtig terrein. Met een stadsfiets (niet geschikt voor onverharde wegen) kunt u genieten van het wijd verspreid netwerk van fietspaden in de omgeving van Durbuy. Bij Durbuy Adventures zijn verschillende fietsen te huur, inclusief elektrische fietsen.

People exploring an amazing Crimean cave

Speleologie

Speleologie is het exploreren van grotten. Het wordt vaak uit puur sportief of recreatief oogpunt beoefend, waarbij dan “klassieke” of gekende grotten worden gedaan. Speleologie is één van de meest avontuurlijke bezigheden die er zijn. Diep de grotten in met een groepje en ervaar de spannende geluiden, veel klimmen en klauteren. Via de organisatie Durbuy Adventures kunt u drie verschillende routes boeken in een speciaal voor dit avontuur nagebouwde grot. Helm en hoofdlamp worden geleverd, u dient zelf een overall of oude kleding mee te nemen. Erg leuk om te doen met kinderen vanaf 6 jaar.

Sport - Circuit Francorchamps

Circuit Francorchamps

Iedere jongen droomt er weleens van om een keer een echt professioneel Formule 1 racecircuit te bezoeken. Vanuit ons vakantiehuisje 132 is het racecircuit Spa Francorchamps goed bereikbaar. Indien u met het gezin op vakantie bent in de Belgische Ardennen is dit de uitgelezen kans om dit indrukwekkende circuit eens te gaan bezoeken. Naast het bezoeken van georganiseerde evenementen kunt u er ook op aangewezen dagen aansluiten bij een rondleiding of de piste zelf  verkennen achter het stuur van uw eigen auto (Public Driving Experience). Een leuk uitje dat u niet snel zult vergeten! Voor de activiteitenkalender en meer info over het racecircuit zie www.spa-francorchamps.be.

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

Raften

In de Ardennen is raften of wildwatervaren alleen mogelijk als er voldoende water door de rivieren stroomt. De waterstanden zijn van oktober tot april het meest geschikt om te raften. Buiten deze periode is het zoeken naar een geschikte locatie. De verhuurder van de boten kan hierbij helpen. Raften is o.a. mogelijk in de rivieren Ourthe, Amblève en in de Luxemburgse Ardennen o.a. in de Sure en de Wiltz. Verwacht echter bij raften in de Ardennen niet al te spectaculaire toestanden – het zijn klasse I en II rivieren. Je kunt voor het raften bij Durbuy Adventures terecht, maar ook bij Activiteitencentrum Coo Adventure.

Wintersport

Bekende wintersportgebieden in België zijn onder andere Baraque de Fraiture, Mont des Brumes en Val de Wanne. Vooral Baraque de Fraiture in de Belgische Ardennen is bij veel wintersporters in trek en Valle de Wanne is zeer geschikt voor families met kinderen. De skipiste van Baraque de Fraiture ligt op zo’n half uur rijden van het park. De afgelopen seizoenen lag er volop sneeuw in de Belgische skigebieden. Valt er weer een keer een bak sneeuw, mail ons dan snel om te checken of ons vakantiehuisje nog vrij is en kom naar de Ardennen voor een lekker weekendje wintersport. De Ardennen zijn toch relatief dichtbij en zeker niet duur! U kunt via de volgende link kijken of er nu sneeuw ligt: www.ardennen-sneeuw.be.

Sport - Touwenparcours

Touwenparcours

Via Durbuy Adventures boekt u de mooiste touwbanen van België, in het hartje van de Ardennen. Een touwenparcours dat steeds moeilijker en technischer wordt en daarmee een constante uitdaging is. Er zijn altijd monitoren en survilanten ter plaatse om u te helpen. Het Challenger Parcours heeft twee varianten: voor kinderen, met twee pistes (minimale lichaamslengte 1,20 meter) en voor jeugd/volwassenen met zeven pistes en een piste zipline (minimale lichaamslengte 1,40 meter).