Cultuur

Huisje 132 - Rust, natuur en avontuur


Culturele activiteiten in de Ardennen

De Belgische Ardennen staan, naast de mooie natuur, ook bekend om zijn culturele bezienswaardigheden en activiteiten. Zo zijn er vele kastelen, abdijen, kerken en musea te bezichtigen.

Direct naast het park is er bijvoorbeeld het kasteel Radhadesh van de Hare Krishna. Hier kunt u een kijkje nemen in de keuken van de aanhangers van dit bijzondere geloof middels een 1,5 uur durende rondleiding (ook Nederlandstalig en geschikt voor kinderen). Bastogne is bekend van het Ardennenoffensief in de 2e Wereldoorlog. Hier heb je het Bastogne Historical Center, een indrukwekkend oorlogsmuseum dat ook zeer boeiend is voor kinderen.

Een hele leuke stad voor  een dagtrip is Spa. De bronnen van het frisse drinkwater zijn een bezoek meer dan waard. In de Thermes de Spa heb je zwembaden, bubbelbaden, sauna, hammam en vele relaxmogelijkheden. Op zondag is er altijd een vlooienmarkt  in het Parc de Sept-Heures.

Zo is er natuurlijk nog veel meer in de Ardennen…voor ieder wat wils.

Al deze bezienswaardigheden zijn vanuit ons vakantiehuisje zeer goed bereikbaar – Durbuy ligt immers vrij centraal in de Ardennen. Dus zoekt u een leuke vakantiebungalow in de Belgische Ardennen voor een heerlijke ontspannen vakantie, kies dan ons comfortabele huisje 132 en reserveer direct.

Culturele activiteiten:

Cultuur - Durbuy

Durbuy

Durbuy in de Belgische Ardennen wordt ook het wel het kleinste stadje ter wereld genoemd. Durbuy heeft een oud middeleeuws stadcentrum (Durbuy vieille ville). Het is een stadje wat door de kasseistenen geplaveide straatjes met een authentieke middeleeuwse sfeer veel toeristen aantrekt. Er bevinden zich vele restaurants en bars waar u bij mooi weer heerlijk op een terrasje kunt zitten. In Durbuy kunt u ook een bezoek brengen aan de 300 miljoen jaar oude  Homalius-rots, beter gekend onder de naam “Falize”-rots, een ambachtelijke confituurfabriek Saint-Amour of aan Parc des Topiaires. Voor meer informatie over Durbuy en haar directe omgeving zie www.durbuyinfo.be.

Cultuur - Kastelen

Kastelen

In de directe omgeving van het park zijn er diverse kastelen, ruïnes of kerken te bezichtigen, waaronder het kasteel van Petite Somme (ook wel Radhadesh genoemd); het kasteel van Modave en ruïnes van de middeleeuwse burcht in La Roche en Ardennes. Een bezoekje waard zijn eveneens het kasteel van Villers-Sainte-Gertrude, het kasteel van Deulin, de kasteelhoeve van Ny, romaanse kerk in Saint-Martin, de prehistorische site van Wéris & Oppagne, de Romaanse kerk Sainte-Walburge en kasteel d’Hassonville in Marche-en-Famenne.

Cultuur - Musea

Musea

In de Belgische Ardennen zijn er musea te vinden die u meer vertellen over het oorlogsverleden van steden zoals Malmedy en La Roche. De fascinerende geologie van de streek wordt er ook belicht. Hier zijn de oude ambachten nog steeds levendig, talrijke kunstenaars maken hier met de oude technieken de prachtigste voorwerpen. Voorbeelden van interessante musea zijn: Oorlogsmuseum van Bastogne; Museum van het Steengoed van La Roche, Abdij van Stavelot met 3 musea; Het Domein van Hottemme met meer dan 50 biorama’s en Museum van het Waalse Leven in Luik, gevestigd in een oud klooster.

SSUCv3H4sIAAAAAAAEAOy9B2AcSZYlJi9tynt/SvVK1+B0oQiAYBMk2JBAEOzBiM3mkuwdaUcjKasqgcplVmVdZhZAzO2dvPfee++999577733ujudTif33/8/XGZkAWz2zkrayZ4hgKrIHz9+fB8/In7xb5yk6UeTrCmmHz1K+S/6uyjLddPWWVtUS/p4Z6Sf57OireoiK/EhPvsl/M1HTZu16yZvAEI/mmZtfkFt5UN93/TzPfk7NV/wl/QGffXR6Ww9lY61V/6yWU/w5Ufmo19iv4yAeJlXqzLf/L788n0zsuwiX06vHap4Zb5u27xu2mr61seZvtp7YAEZCPTpedVWZZF12u7ufHpvd4x/9/jfe7FXZ3WeLZq2WOSdt/cPgmHs3w/+3N391EGTX3hgOgd1XuaZTIvC/OjhvZ2HebZzf/vBZJpv7z/c29+e7Mz2tnf3DrKHkzzfz7KZ6eKj/fzh/d1PD3a384f5bHt/b/bp9sGnO9PtT+m9h/mnD2bT833uX0by0dsrotfC54LLYpZX3t/ZelZUjsofXVbTrMQL9zy0p8R71YLf+o2TX/L/BAAA//80CjleogIAAA==

Kuuroorden

Iedereen kent natuurlijk de thermen van Spa maar wist u dat de Ardennen veel meer kuuroorden herbergt? Er zijn een zestal wellness centra waar u een heerlijk revitaliserend programma kunt boeken. Ontdek de heilzame werking van bronwater, gemengd met algen en andere geneeskrachtige kruiden, boek een massage en een gastronomisch diner. Ontspanning en genieten gegarandeerd! Op een half uur tot een uur rijden van Durbuy vindt u al diverse  kuuroorden, waaronder in Spa, Chaudfontaine en Marche-en-Famenne.

Cultuur- Liege

Stedenbezoek – Liege (Luik)

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme. Een sterk aanwezige folklore die de joviale, feestlustige bewoners in ere houden en talrijke restaurants zorgen ervoor dat Luik absoluut een halte moet vormen tijdens elk bezoek aan België. En dan hebben we nog niets gezegd over het intensieve, culturele en artistieke leven, en een fantastisch architecturaal erfgoed. Typerend voor Luik zijn de markten – terwijl op zondag de winkels in de Belgische stad gesloten zijn, is er tot 14:00 een twee kilometer lange markt. Deze veelzijdige stad moet het hebben van cultuur, maar leuke winkelstraten als de Rue de Pot-D’Or en Rue Pont D’Ile mogen zeker niet vergeten worden. Kijk voor meer informatie naar: http://www.liegetourisme.be

Cultuur - Namur

Stedenbezoek – Namur (Namen)

Namur (Namen) is de hoofdstad van Wallonië. De poort naar de Ardennen is een parel die ontstond rond de samenvloeiing van Samber en Maas. Vanwege de ligging aan het water en tegelijk aan de voet van een indrukwekkende rots, geniet de stad van een zeldzame en spectaculaire sfeer. De stad is altijd even gastvrij en de aangename sfeer in de straten en steegjes, zelfs op drukke dagen, weerspiegelt de levensvreugde van de inwoners. De belangrijkste attractie van Namen is de citadel die vlakbij het historisch centrum van Namen ligt. De citadel toornt hoog boven de stad uit op een rots, vol tunnels en gangen. U kunt met de auto naar de Citadel en bij de ingang parkeren. Leuker is het echter om naar boven te lopen over de rotsige paden en te genieten van het uitzicht onderweg over de stad en de twee rivieren: de Maas en de Sambre. Kijk voor meer informatie naar: http://www.namurtourisme.be